5 x wat te doen in Ruzafa

In de hippe wijk Ruzafa is ontzettend veel te beleven! Dit is the place to be voor gezellige koffietentjes, barretjes, boetiekjes en vintage winkels 😊

De naam Ruzafa is afkomstig van het Arabische woord voor tuin. Vroeger was deze buurt geen onderdeel van Valencia, maar hoorde het bij een andere gemeente buiten de stad. Wij zijn heel blij dat deze veelzijdige wijk sinds 1877 bij Valencia hoort. Het beste kun je deze wijk op de fiets bereiken om vervolgens alle plekjes lopend te ontdekken. Omdat er heel veel te zien is in deze wijk hebben wij onze favorieten voor je op een rijtje gezet. 

1.Unieke winkels om te ontdekken in Ruzafa

Wij dames houden wel van shoppen en vooral van unieke winkels in Valencia zoals Petticoat, Gnomo en Diseño 43.

Petticoat – Calle de Sueca 36 Valencia

Als je op zoek bent naar een toffe vintage winkel dan raden wij je aan om zeker een kijkje te nemen bij Petticoat. De kleding is handgemaakt van gerecyclede materialen waardoor ieder kledingstuk uniek is.

Gnomo – Calle de Cuba 32 Valencia

Dit is een hele artistieke winkel. Je kijkt alleen al je ogen uit wat betreft de decoratie en vele kleuren van de winkel. Je vindt hier echt van alles en nog wat! Wij komen hier altijd graag als we op zoek zijn naar een cadeau voor iemand. Of je nou decoratie voor je huis zoekt, spullen voor in de keuken of boeken? Deze winkel heeft het allemaal :).

Diseño 43 – Calle Cuba 43 Valencia

Ook in deze winkel vind je van alles en nog wat. Gnomo is echter een stuk moderner in vergelijking met Diseño 43. Hier vind je namelijk juist veel vintage spulletjes en daarnaast veel leuke hebbedingetjes voor in huis.

2.Eten en drinken in de wijk Ruzafa

Van al dat shoppen hebben wij wel trek gekregen. In de wijk Ruzafa zijn genoeg plekken te vinden waar je lekker kunt eten of inkopen kunt doen voor la cena (het diner). 

Mercado Ruzafa – Plaza del Baró de Cortés

In Valencia vind je heel veel overdekte markthallen. Gezellig tussen de locals verse producten zoals groente, fruit, vlees en vis kopen in Spaanse sferen, daar houden wij wel van! In deze wijk vind je de minder toeristische markthal: Mercado Ruzafa. Vergeleken met de super toeristische en bekendere markthal Mercado Central vinden wij deze markthal eigenlijk veel gezelliger. De kleuren aan de buitenkant van het gebouw zijn een goed herkenningspunt en geven ook aan welke producten je binnen vindt. Zo is het wel handig om te weten dat de blauw gekleurde zijkant de plek is waar vis verkocht wordt.

Na het doen van de boodschappen is het tijd om te relaxen met een bakje koffie of versgeperst sapje bij een van onze favoriete koffietentjes en lunchplekjes. 🙂

Toffe koffietentjes in Ruzafa

Artysana – Calle Denia 49, Valencia

Artysana staat bij ons echt met stip op nummer 1, als het om gezellige koffietentjes in de hippe wijk Ruzafa gaat! De bediening is echt super aardig en je wordt altijd vriendelijk geholpen. Wij zijn helemaal fan van het brunch menu voor 10 euro. Met dit menu krijg je heel veel voor weinig geld. De brunch begint altijd met een voorgerechtje zoals fruit of yoghurt. Vervolgens heb je ruime keuze keuze uit verschillende hapjes en drankjes zoals een zumo de naranja (sinaasappelsap), Spaanse tostada de tomate (of een andere lekkere variant) met een koffie of thee erbij. En als toetje bij de brunch mag natuurlijk een heerlijk taartje niet ontbreken. 🙂 De worteltaart vinden wij zo ontzettend lekker dat we daar geen genoeg van kunnen krijgen! Het geweldige is dat dit allemaal inclusief is bij het goedkope brunch menu.

Bluebell Coffee – Calle de Buenos Aires 3, Valencia

Oeh la la, zei iemand daar huisgemaakte geroosterde koffie…? In combinatie met een heerlijk ontbijtje of lunch hebben wij altijd wel zin in een lekkere bak koffie! Bij Bluebell Coffee vind je echt de beste koffie van heel Valencia. Dat je dan ook nog eens in de gezellige tuin kunt gaan zitten en super lekker kunt lunchen, maakt deze plek een echte must go tijdens je bezoek aan de wijk Ruzafa.

Blackbird – Calle de la Reina Dona Maria 7, Valencia

Blackbird is een klein koffietentje in Ruzafa. Het vintage interieur en de vriendelijke bediening zorgen voor een gemoedelijke sfeer. De rollitos de Canela zijn zo hemels. Die moet je echt geprobeerd hebben als je van kaneel houdt. Al het eten wordt vers voor je gemaakt, waardoor het super smaakvol is :)!

Dulce de Leche – Calle del Pintor Gisbert 2, Valencia

Alleen al bij de gedachte aan Dulce de Leche loopt het water ons in de mond. 😊 Naast lekkere koffie en verse sapjes is dit echt het walhalla voor taartjes en ander gebak! Toen we hier eenmaal geweest waren konden we het echt niet laten om er vaker heen te gaan. Want oh… die Oreo Cheesecake is echt zooooo lekker en heb jij de white chocolate-chocolate cake al geprobeerd…? Die moet je echt snel gaan proeven!

Naast alle drukte en gezelligheid in de wijk Ruzafa is er inmiddels ook een rustgevende parel aan deze buurt toegevoegd, namelijk Park Central.

3.Een oase van rust in de drukke wijk Ruzafa

Park Central

Dit stukje groen in Valencia is het nieuwste park van Valencia en zeker de moeite waard om te gaan bekijken. Jaren geleden is het idee om een park in Ruzafa aan te leggen ontstaan. Zeker omdat de naam Ruzafa naar tuin verwijst kan een park aan de rand van de drukke wijk niet ontbreken. Je kijkt je ogen uit bij het zien van alle kleurrijke bloemen en planten. De palmbomen in Park Central geven een echte zomerse sfeer 🙂 Wij zijn nu al fan van dit park dat nog in ontwikkeling is en dus alleen nog maar mooier kan worden. 

4.Overnachten in Ruzafa

Casa Valencia

Ben je nog op zoek naar een appartement om te overnachten in deze wijk, dan is Casa Valencia in hartje Ruzafa een hele fijne plek. Een Nederlands stel heeft van 3 appartementen een modern en hip verblijf gemaakt. De eigenaren doen er echt alles aan om van jouw verblijf een unieke ervaring in Valencia te maken. Meer informatie over de appartementen en de kosten van het verblijf vind je op de website van Casa Valencia.

Voordat je naar je hotel of appartement terugkeert kun je eerst nog even een drankje gaan doen. Want hé in Valencia begint het echte leven pas in de avond 😉

5.Borrelen in de wijk Ruzafa

De avond sluit je dus gezellig af met een borrel! In de wijk Ruzafa hebben wij drie plekken waar we graag komen voor een drankje in de avond met vrienden.

Cafe Berlin – Calle cadiz 22, Valencia

Bij Cafe Berlin zal je bij binnenkomst veel locals zien zitten. Dit café staat vooral bekend om de lekkere bieren. Omdat er naast het Spaans ook veel internationale mensen naar dit café komen worden hier ook regelmatig intercambios gehouden om de Spaanse taal terwijl je nieuwe mensen ontmoet beter onder de knie te krijgen.

H2öl bierproeverij – Calle de Carles Cervera 22, Valencia

H2öl is opgericht door de Nederlandse Koen die maar al te graag nieuwe combinaties bieren maakt. Tijdens een bierproeverij laat hij je met veel passie zijn ambachtelijke zelf gebrouwen bieren proberen om de beste smaken te ontdekken.

Casa Pepe – Calle de Sueca 33, Valencia

Voor een goede mojito komen wij graag bij de hippe cocktailbar Casa Pepe in Ruzafa. Het fijne aan deze plek is dat je van je drankje kunt genieten op het terras. Hier proosten we graag met collega’s na een leuke fietstour

Veel plezier met het ontdekken van onze favoriete plekjes in Ruzafa! Cheers en tot snel in Valencia 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.