El Carmen, het oude historische centrum

Verdwaal door de smalle straatjes van Barrio del Carmen om de mooiste street art te ontdekken. Zelf kunnen we niet genoeg krijgen van deze wijk! Restaurants, bars, locals, prachtige gebouwen, balkons met zó veel bloemen en ooooh… Telkens als we er doorheen lopen komen we weer nieuwe pareltjes tegen..

De straatjes in Barrio del Carmen 

Hoe langer je naar de creatieve muurschilderingen op straat kijkt hoe meer prachtige details je vindt. De werken van straatartiest Julieta XLF zijn onze persoonlijke favoriet, deze werken doen ons namelijk denken aan Japanse manga tekeningen. Overal in de stad zal je ook de werken van David de Limon op de muren zien. Deze street-art herken je aan het gemaskerde zwarte mannetje met een hartje in het midden. Heb jij deze al ontdekt? Een groot deel van de street-art vind je in de wijk El Carmen. Voor kunstliefhebbers is deze hippe en trendy wijk daarom een echte must-see tijdens een stedentrip Valencia. Wanneer je geen genoeg van de werken kunt krijgen kom je in het oude stadscentrum, el Pilar en in Ruzafa ook prachtige schilderingen tegen. Voor toffe barretjes en vintage winkeltjes is el Carmen ook the place to be. Ga fietsen in Valencia en je ontdekt het allemaal! Het creatieve karakter van Valencia is iets dat deze stad zo ontzettend bijzonder maakt en ervoor zorgt dat wonen in Valencia echt nooit gaat vervelen!

Centre del Carme

Vind je het leuk om ondertussen ook andere moderne kunst te ontdekken? Dan is het museum Centre del Carme dat ook in deze wijk ligt een echte aanrader! De entree is gratis, dus je kunt altijd even een kijkje nemen! Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals yoga, spelletjes voor kinderen en artistieke workshops. Met een beetje geluk is er bij speciale evenementen zelfs live muziek of theater op het plein van dit voormalige Koninklijke klooster dat is omgetoverd tot een museum met wisselende kunstcollecties. Zo gaaf!

Restaurantjes in El Carmen

Na het opsnuiven van al die cultuur, kan het bijna niet anders dan dat je trek hebt gekregen 😉 Hiervoor zijn dan ook genoeg gezellige barretjes en restaurantjes te vinden in El Carmen. Voor typisch Spaanse tapas ga je bijvoorbeeld naar La Pitusa of naar La Rentaora. Bij deze tapas barretjes komen voornamelijk de locals, wat het erg gezellig maakt om hier te eten!

Voor lekkere Paella komen we zelf graag bij Restaurante Yuso in deze hippe street-art wijk. De typische Valenciaanse Paella met kip, konijn en verschillende bonen is hier erg goed, yummie! 

Als je de avond gezellig wilt afsluiten in een bar, kom dan voor een drankje langs bij Los Picapiedra. Een echte aanrader is om een plankje met hammetjes en kaas erbij te bestellen. Deze komen vers van de Mercado Central waar de Spanjaarden zelf ook hun inkopen doen.

Wie weet zien we elkaar daar dan! Proosten we op de vakantie!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.