Geweldig lekkere tapas met modern twistje – Bar&Kitchen

Als je in Spanje bent moet je natuurlijk tapas eten. Maar waar moet je nou naartoe? Waar is het gezellig en lekker? Eentje die hoog op ons lijstje staat is Bar&Kitchen. Het heeft een heerlijk terras, top kwaliteit tapas en een super locatie.

Verrassende tapas bij Bar&Kitchen

Wat moet je je nou voorstellen bij tapas met een modern twistje? Of bij tapas opzich? Tapas zijn eigenlijk gewoon kleine hapjes om te delen. Zo heb je bijvoorbeeld Patatas Bravas, Albondigas, Spaanse hammetjes, Calamares en ga zo maar door.  Dit wordt allemaal op het midden van de tafel gezet waar iedereen dan van kan eten. Gezellig toch!

Bij Bar&Kitchen heb je dus ook tapas, maar dan net anders. Zo zijn traditionele Patatas Bravas bijvoorbeeld gewoon gebakken of gefrituurde aardappeltjes met een alioli sausje en een brava sausje. Bij Bar&Kitchen komen de aardappeltjes uit de oven met een heerlijk tomatensausje, knoflook, zoete aardappeltjes, rozemarijn en natuurlijk ook een klein beetje alioli. Heerlijk vinden wij het!

Verder hebben ze bijvoorbeeld ook rosbief, iets wat je in een traditionele Spaanse bar dus echt nooit gaat vinden. Deze wordt geserveerd met een heerlijk sausje en een beetje rucula.

Een andere tapa die wij ook heerlijk vinden is de Tataki Zalm. De Yuzu mayonnaise die eroverheen gaat maakt dit gerecht echt geweldig.

Dit zijn dus voorbeelden van tapas met een moderne twist. Alles is van top kwaliteit, dus ik zou Bar&Kitchen ook maar hoog op je lijstje zetten als dit je aanspreekt.

Bar&Kitchen gevestigd op een gezellig klein pleintje

Een ander pluspunt van Bar&Kitchen is de locatie. Bar&Kitchen is namelijk gevestigd op een super leuk klein pleintje. Het ligt een beetje verstopt tussen de kleine straatjes van het oude centrum van Valencia. Het pleintje is gezellig verlicht en er hangt vaak versiering in de bomen. Dat maakt het een super gezellige plek om te zitten.

Verder is Bar&Kitchen onderdeel van een tof concept. Dit concept heet Mercado de Tapineria. Dit bestaat uit 3 pop up stores die elke zo veel weken van thema veranderen en 2 gastronomische eettentjes waar Bar&Kitchen onderdeel van is. Het andere restaurant heet La Bernarda. Dit is een aanrader als je traditionele gerechten wilt eten zoals paella en fideua.

Omdat de pop up stores geregeld van thema veranderen wordt er vaak ook een event omtrent dit thema georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld vaak live muziek, dansers, wijnproeverijen en wordt het terras soms omgebouwd tot een radio station. 

Wil je toch liever voor traditionele tapas gaan? Lees dan onze blogpost: Traditionele Spaanse Tapasbars.

Veel plezier in Valencia!

Liefs,

Sofie en Robin
LokaalValencia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.