Mercado Central

Zaterdagochtend, op naar de Mercado Central! Één van de grootste overdekte markten van Europa vind je hier in Valencia! In het weekend lekker visjes en groenten grillen van de Mercado Central, beter kan het niet!
Wij gaan geregeld op de zaterdagochtend de Mercado Central in om verse producten te kopen voor het avondeten. Bij de eerste stappen binnen in dit prachtige modernistische gebouw, is het alleen al genieten van alle kleuren en geuren om je heen! Wat is het prachtig hier en wat gaat dit smullen worden vanavond. Dat zie en ruik je gewoon al! 

Verse producten in de Mercado Central

De fel oranje gekleurde zoete sinaasappels, de heerlijke grote Valenciaanse tomaten, kruiden en verschillende smaken olijfolie van top kwaliteit. Hier kunnen we wel uren rondlopen… Zo veel lekkers en zo veel mooie verse producten. 
Je hebt de kans om in Valencia even optimaal te genieten van de lokale cultuur en te verdwalen tussen de vele verskraampjes binnen dit gebouw van maarliefst 8.160 vierkante meter! De Valencianen die in de kraampjes staan vinden het ook erg leuk om te vertellen over hun producten, vraag er dus gerust naar! Wie weet laten ze je een stukje kaas of ham proeven….
Culinair genot! 

Tapasbar in de Mercado Central

Over culinair genot gesproken… In de Mercado Central zijn niet alleen ongeveer 1.000 kraampjes met verse groeten, fruit, vlees & vis te vinden. Ook vind je in het hartje van de Mercado Central, een tapasbar. Deze tapasbar is van chefkok Richard Camarena. De succesvolle combinatie van smaak, vers geproduceerde producten en uitmuntende service heeft hem driemaal een Michelin-ster opgeleverd. Zeker de moeite om even te bezoeken tijdens je culinaire stedentrip in Valencia!  

Omgeving Mercado Central

Tegenover de Mercado Central staat het gebouw La Lonja de la Seda, waar je ook zeker even een kijkje binnen zou moeten nemen. Valencia lag vroeger op de zijderoute, en La Lonja de la Seda was de zijdebeurs. Rondom de Mercado Central zijn ook onwijs veel leuke restaurantjes en barretjes te vinden. Als je het ons vraagt, is dit het leukste gedeelte van Valencia om uit eten te gaan of lekker uitgebreid te gaan lunchen. 

Een aantal leuke eetplekjes die wij zeker kunnen aanraden zijn, El Patio de la Pepa, Tinto Fino, Bar & Kitchen en er zijn er nog veel meer! Tijdens onze tapastour bezoeken we daarom een aantal van onze favoriete plekjes in dit bruisende gedeelte van Valencia. Wil jij alles te weten komen over het ontstaan van tapas en de lekkerste hapjes zelf proberen…? Dan zien we je snel om samen te proeven 😊 ¡Buen provecho!

Architectuur Mercado Central

De Mercado Central is in 1914 ontworpen door twee architecten, Francesco Guàrdia i Vial en Alejandro Saler March. 
Uit 6 voorgestelde projecten is het project van deze twee architecten uitgekozen. De Mercado Central is officieel geopend in 1928.
De koepel is gemaakt van ijzer, kristal en keramiek en is zo´n 30 meter hoog! Kijk dus ook zeker even naar boven! 

Openingstijden Mercado Central

De markt is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 14.30 uur. 
Dan begint de siësta en daarna blijft de Mercado Central dicht. Op zondag is de markt gesloten. 

Fietstour Mercado Central

Tijdens onze fietstour komen we vaak ook langs de Mercado Central. Iedere gids uit ons fietsteam heeft een eigen route en ook wisselen we wel eens van route en laten we wat andere dingen zien dan normaal, dit ligt helemaal aan de grootte van de groep en aan de events in de stad. Er is altijd wel weer iets te doen in de stad en dat is dan ook weer leuk om te laten zien en over te vertellen. Meestal komen we langs de Mercado Central en vertellen we over deze prachtige overdekte markthal! 

Zien we jullie snel bij onze fietstour? ¡Hasta pronto!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.