5 keer doen in Valencia

Heb je een stedentrip gepland naar Valencia en kan je nog wel wat tips gebruiken? Wij als locals kennen natuurlijk alle ins en outs van Valencia, dus lees vooral door! 

1.Fietsen door het Turia Park en naar het strand

Het Turia Park is voor ons hét hoogtepunt van Valencia. Waarom? Wij zien het als de achtertuin van alle Valenciaanse inwoners. Het is namelijk 9 kilometer lang en loopt helemaal om de stad heen. Alle inwoners kunnen dus van het park genieten. Dat is zo fijn om te zien!

Omdat het dus zo lang is, is het ideaal om doorheen te fietsen. Het park heeft aan beide kanten fietspaden, dus het is goed te fietsen. Het strand ligt op ongeveer 6 km afstand van het centrum en is daardoor ook idealer om met de fiets te doen bereiken dan te voet. Tijdens onze eigen fietstour die we organiseren, fietsen wij onder andere ook door het Turia park. 

Aanraders in het park om te gaan bekijken zijn: het Concertgebouw Palau de la Musica, het Gulliver speelpark en de prachtige architectuur gebouwen van Santiago Calatrava: de Stad van de Kunst en Wetenschap. Ook leuk: koop wat lekkere Valenciaanse producten op de overdekte versmarkt, de Mercado Central, koop een kleedje bij de Ale Hop en ga lekker picknicken in het park!

Om naar het strand te gaan moet je het park uitgaan bij de prachtige brug van Calatrava die ook wel op de Erasmus brug lijkt. Je volgt de weg Menorca en slaat rechtsaf bij Avenida del Puerto. Deze straat fiets je helemaal uit en dan kom je uit bij het heerlijke brede strand van Valencia.

Tip! Bij de wijk El Cabanyal aan het strand, zit een súper leuk tapas tentje: La Otra Parte. Alternatief, gezellig en lekkere tapas. Echt een toppertje als je het ons vraagt!

Strand Valencia

2.Ontdek de hotspots van Valencia

Het oh zo leuke Valencia heeft natuurlijk veel hotspots. Die mag je zeker niet overslaan! Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een lijstje opgesteld:

-Gnomo – heb je zin om leuke hebbedingetjes te shoppen? Dan moet je even een kijkje gaan nemen bij Gnomo. Dit super leuke winkeltje in de wijk Ruzafa, is super strak en modern ingericht en ook de producten zijn creatief en modern. Je kijkt je ogen uit! Echt een aanrader!

-Canalla Bistro – voor moderne tapas van een van de meest bekende chefkoks van de stad moet je naar Canalla Bistro. De chef kok is al op vele plaatsen in de wereld geweest, dat laat hij op de menu kaart wel zien. Van Mexicaanse taco’s tot aan eend van Beijing.

-Marina Beach Club – wil je super chique genieten van een heerlijk cocktailtje met lekkere lounge muziek op de achtergrond? Ga dan naar Marina Beach Club. Dit is de grootste en gaafste Beach Club in Valencia.

-La Mas Bonita – de meest populaire lunchspot van Valencia is La Mas Bonita. We snappen het wel. Er hangt een heerlijke zomerse vibe en het eten en de taartjes zijn top. Je moet er alleen niet heen gaan als je lang wilt wachten en als je geen zin hebt in een hoopje toeristen.

-La Fabrica de Hielo – Een oude ijsfabriek hebben ze omgetoverd tot een industrieel en modern cultureel centrum. Leuke evenementen worden er georganiseerd op het gebied van theater, muziek en kunst. Een dansje wagen met een biertje in de hand moet je hier wat ons betreft zeker eens proberen tijdens één van de toffe live optredens!

Hotspot Valencia

3.Mooie gebouwen in het oude centrum bekijken

In elke straat in het oude centrum van Valencia kom je mooie gebouwen tegen. Het oude centrum stikt ervan. Je kijkt je ogen uit. Onze favorieten hebben we even op een rijtje gezet:

-Het Keramiek Museum – beide vinden wij dit het mooiste gebouw in Valencia. Het museum is gevestigd in een prachtig paleis in een Barokke stijl. De details van het keramiek op het gebouw zijn indrukwekkend. Ook binnen is het gebouw prachtig. Op de eerste verdieping loop je langs de mooie oude kamers van het paleis en op de tweede verdieping kun je een collectie keramiek bekijken.

-Mercado Colon – wat vroeger een overdekte versmarkt was, is nu een ontspanningsruimte met restaurantjes en barretjes. Het gebouw is spectaculair. Van de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Aan de buitenkant moet je vooral op de mooie details letten op de façade: typisch Valenciaanse producten zoals sinaasappels, …. . Binnen moet je naar boven kijken: een prachtig lijnenspel.

-De Kathedraal – uiteraard hoort ook de kathedraal bij dit rijtje. Wat zo bijzonder is aan de Kathedraal van Valencia zijn de verschillende stijlen, namelijk Romaans, Gotisch en Barok. Dit komt omdat de Kathedraal in verschillende eeuwen is gebouwd. De stijl die in die eeuw in de mode was hebben ze toegepast. Tip! Het is leuk om de toren van de kathedraal te beklimmen voor ongeveer 5 euro. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de stad.

-Mercado Central – de grootste overdekte versmarkt van Europa staat in Valencia: de Mercado Central. Een prachtig gebouw in een modernistische stijl. Zo wel van buiten als van binnen is het erg mooi. Als je dan toch de versmarkt oploopt is het leuk om iets typisch Valenciaans te proeven. Horchata bijvoorbeeld. Dat is een Valenciaans drankje gemaakt van aardamandel. Lekker zoet is die!

-Estacion del Norte – ook het treinstation van Valencia vinden wij prachtig. Net zoals de Mercado Central en de Mercado Colon is ook dit gebouw in een modernische stijl gebouwd. De details op de façade zijn erg mooi en ook het keramiek binnen is prachtig om te zien.

Estacion del Norte - Valencia

4.Tapas en Paella Valenciana eten

Dan zijn we bij de gastronomie aangekomen. Spaans eten is toch zo lekker! Als je in Valencia bent moet je zeker tapas gaan eten en paella. Ons favoriete tapastentje in het centrum is Tinto Fino. Super gezellig, aardige bediening, lekkere wijnen en heerlijke tapas! Voor pinchos (tapas op een broodje) kun je het beste naar Tanto Monta. Hier hebben we de beste pinchos ooit op! Voor paella moet je aan het strand zijn. En keep in mind dat paella als lunch wordt gegeten in Spanje. Als het ergens op de kaart staat als avondeten kun je aannemen dat het een toeristisch plekje is. Casa Carmela is een bekend tapastentje onder de locals, daar moet je wezen dus!

5.Futuristisch Valencia ontdekken

Sinds 1998 is Valencia een aantal prachtige architectuur gebouwen rijker. De Valenciaanse architect Santiago Calatrava heeft hard gewerkt om een spektakel neer te zetten in Valencia. Iets wat de toerist echt zou trekken. Valencia moest namelijk op de kaart komen staan. Nou ik kan je wel zeggen dat dat is gelukt! Calatrava heeft 5 prachtige gebouwen ontworpen die ook wel de Stad van de Kunst en Wetenschap wordt genoemd. Je kijkt je ogen uit! Een bezienswaardigheid in Valencia die je zeker gezien moet hebben!

Ciudad de Las Artes y Sciencias

Hopelijk wordt het een geweldig stedentripje door deze tips! Wij wensen jullie in ieder geval een hele fijne vakantie in Valencia!

Liefs,

Sofie en Robin van Lokaal Valencia.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.